> Se andre opskrifter fra kategorien Fisk eller fra årstiden Vinter


Moules frites vin blanc

Belgisk klassiker: Muslinger i hvidvin med fritter

Portioner: 4

Beskrivelse:
Muslinger er desværre noget overset i Danmark. Men i Belgien er det en nationalret. Med god grund. Det er sundt, smager fremragende og er let at lave. Her er de kogt på klassisk manér i hvidvin, men øl, tomatsauce eller sågar rødvin er også set.

Sådan gør du:
Smid muslingerne i iskoldt vand. Dels for at vaske dem helt rene, og dels for at se om de lukker sig. Hvis der er åbne muslinger, så bank på skallen. Hvis de stadig ikke lukker sig, skal de kasseres.

Imens forberedes grøntsager. Snit gulerødder, løg, bladselleri og persille. Varm smør op i en gryde, og svits grøntsagerne heri til de tager farve.

Tilsæt rengjorte muslinger og hvidvin og evt lidt vand samt salt og peber. Læg låg på og lad det simre i 10 minutter. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig efter kogningen.

Serveres med pommes frites på bedste belgiske manér.

Funktioner:


Omregn/udskriv opskriften baseret på portioner


Overfør ingredienser til Indkøbssedlen Online baseret på portioner
Brugernavn: Adgangskode:
eller opret dig som bruger på Indkøbssedlen Online først.