> Se andre opskrifter fra kategorien Hverdagsmad eller fra alle kategorier


Æggekage med kål og pølse

Æggekage med spidskål og pølser

Portioner: 4

Beskrivelse:
Denne æggekage er nem hverdagsmad, og i en meget grøn og nærende version med spidskål. Spidskål kan i øvrigt erstattes med andre kåltyper eller frisk spinat, ligesom pølser kan erstattes med bacon. Overvej økologiske pølser eller bacon for at undgå nitrit, som dokumenteret er kædet sammen med øget kræftrisiko.

Steg pølsestykker sprøde på panden og tilsæt hakkede løg. Tilsæt herefter hakket spidskål, og lad stege med i meget kort tid.

Rør æg, mælk og salt sammen og hæld over den svitsede kål, løg og pølser.

Nu kommer den vigtigste ingrediens i en æggekage, nemlig tålmodighed. Lad æggekagen stå ved lav varme i 30 min. så den ikke brænder på i bunden. Hvis du er utålmodig kan du efter 10-15 minutter lægge noget over panden som låg, hvilket hurtigt får æggekagen til at størkne.

Serveres med sennep og en frisk salat eller lignende.

Funktioner:


Omregn/udskriv opskriften baseret på portioner


Overfør ingredienser til Indkøbssedlen Online baseret på portioner
Brugernavn: Adgangskode:
eller opret dig som bruger på Indkøbssedlen Online først.