> Se andre opskrifter fra kategorien Kød eller fra årstiden Efteraar


Oksegryde med øl og lakridsrod

Sød, stærk, salt og bitter oksegryde med stoutøl, lakridsrod og grøntsager

Portioner: 2

Beskrivelse:
Forvarm din ovn til 160 grader.

Skær kødet i grove firkanter. Bland hvedemel og salt og peber sammen. Vend kødet i melet og steg det i lidt olie sammen med chili. Tilsæt hakket løg. Steg til det tager farve.

Tilsæt eddike, svesker, lauerbærblade, lakridsrod, øl og boullion. Lad det koge op, og fjern skummet, der lægger sig på overfladen.

Tilsæt rosmarin, og sæt gryden i ovnen i 2 timer.

Tag gryden ud af ovnen, og sæt den over et blus igen, og lad retten simre videre. Tilsæt hakkede gulerødder og bladselleri. Lad det simre i 30 minutter. Smag til med sukker, salt, peber og eddike.

Servér retten med fx rodfrugtmos og evt. hakkede rødbeder og syltede agurker. Drik en god mørk øl til maden. Vin dur ikke grundet det høje eddikeindhold i retten.

Funktioner:


Omregn/udskriv opskriften baseret på portioner


Overfør ingredienser til Indkøbssedlen Online baseret på portioner
Brugernavn: Adgangskode:
eller opret dig som bruger på Indkøbssedlen Online først.