> Se andre opskrifter fra kategorien Kød eller fra årstiden Vinter


Belgiske okse carbonaders med klosterøl

Klassisk belgisk ret med oksekød i tern indkogt i øl

Portioner: 3

Beskrivelse:
Denne ret er så klassisk i Belgien som moules frites og hovedløs bilkørsel. I retten bruges noget af det ypperste fra det belgiske køkken, nemlig deres gode klosterøl.

Snit løgene og svits dem i lidt olivenolie. Tilsæt oksekød i tern og lauerbærbade og lad det svitse med. Efter få minutter tilsættes øl. Lad øllet skumme af, og fjern herefter med en llille ske skummet fra oksekødet, dvs. det skum æggehvidestofferne skaber.

Lad retten koge i en times tid. Der kan herefter frit tilsættes diverse grøntsager som gulerødder, porrer mv. Skær skorperne af franskbrødet og smør brødet med dijon sennep. Skær brødet i firkanterner og tilsæt i retten og lad det opløse. Det giver god og smagfuld konsistens i retten. Lad retten koge minimum to timer i alt.

Server retten med kartoffelmos med rodfrugter samt diverse tilbehør som høvlet peberrod og rødbeder eller drueagurker i små tern. Retten serveres selvfølgelig med god mørk belgisk klosterøl.

Funktioner:


Omregn/udskriv opskriften baseret på portioner


Overfør ingredienser til Indkøbssedlen Online baseret på portioner
Brugernavn: Adgangskode:
eller opret dig som bruger på Indkøbssedlen Online først.