> Se andre opskrifter fra kategorien Tilbehør eller fra alle kategorier


Gnocchi

Kartoffel-pasta kugler

Portioner: 4

Beskrivelse:
Gnocchi menes at være den første form for pasta, og bruges stadig fint som sådan. I princippet er der tale om enkel måde at lave frisk pasta på, som passer til alle typer begivenheder og retter.

Start med at lave almindelig kartoffelmos. Lad den køle lidt af og tilsæt æggeblomme samt salt og peber.

I princippet kan man tilsætte flere ingredienser på dette stadie fx hakket basilikum eller spinat, som bare røres i.

Tilsæt nu herefter mel til du får en god dej, med konsistens som almindelig franskbrødsdej. Jo mindre du ælter, jo luftigere bliver dine Gnocchi.

Rul dejen i fingertykke pølser, og skær 2 cm lange stykker af. Form dem til kugler og sæt i køleskabet en lille times tid. Du kan evt give dine gnocchi mønstre.

Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge og tilsæt dine gnocchi, eventuelt på skift, og lad dem koge i cirka 5 minutter eller til de flyder ovenpå. Vær opmærksom på at de kan sætte sig fast på bunden af gryden.

Herefter er de klar til servering. Man kan evt stege dem kort på panden i lidt olivenolie, som vist på billedet. Alternativt kan de serveres akkompagneret af diverse saucer, på samme måde som man normalt serverer pasta, med parmesanost. Drys evt med lidt oregano på toppen.

Funktioner:


Omregn/udskriv opskriften baseret på portioner


Overfør ingredienser til Indkøbssedlen Online baseret på portioner
Brugernavn: Adgangskode:
eller opret dig som bruger på Indkøbssedlen Online først.