> Se andre opskrifter fra kategorien Tilbehør eller fra alle kategorier


Sprøde Pommes Frites

Hjemmelavede sprøde friture ristede pommes frites med dijonnaise

Portioner: 4

Beskrivelse:
Pommes Frites, pom fritter eller lidt mere fejlagtigt på amerikansk - french fries (idet de stammer fra Belgien) - er jo ikke specielt sunde, men smager nu engang fatastisk og går fortrinligt til en række klassiske retter fx den belgiske national spise Moules Frites. Her vises den i klassisk belgisk stil med dijonnaise til, eller bare mayonnaise hvilket belgierne foretrækker.

Den store udfordring, når man laver hjemmelavede pommes frittes, er at få dem sprøde. Det er faktisk ganske svært, så her følger en sikker opskrift på sprøde pommes frites.

Skræl kartoflerne, og skær dem ud i stave. Læg dem herefter i koldt vand.

Aftør dine frites godt, og for-steg dem herefter i friture ved 130 grader i 5 minutter. De skal stadig være lyse. Læg herefter til tørre i dørslag eller på køkkenrulle, og det er helt fint hvis temperaturen falder helt, fx ved at de kommer i køleskab. Man kan således snildt forstege i god tid inden servering.

Herefter skal de steges færdig. Skru frituren op til 175 grader og steg dem til de ser sprøde ud, cirka 5 minutter. Herefter lægges de i fad med noget køkkenrulle og saltes. De er klar til servering.

Servér pommes frites med mayonnaise eller rør en dijonnaise sammen med en del sennep til 2 dele mayonnaise.

Vær desuden opmærksom på at bruge olie, der er beregnet som stegeolie eller fritureolie. Olivenolie fungerer ikke, så brug hellere en blandingsolie med rapsolie, vindruekerneolie, solsikkeolie mv. Hvis du spørger belgierne på Place Jourdan i Bruxelles, hvor de bedste pommes frites laves, så vil de svare, at de bruger oksefedt, dvs palmin.

Funktioner:


Omregn/udskriv opskriften baseret på portioner


Overfør ingredienser til Indkøbssedlen Online baseret på portioner
Brugernavn: Adgangskode:
eller opret dig som bruger på Indkøbssedlen Online først.