Lav mad efter årstiderne

Hvis du følger årstidernes skiften i dit køkken, ved at købe råvarer, der er sæsontypiske, sparer du ikke blot penge, men du får også dine råvarer, når de er fulde af kraft og vitaminer. Desuden, bør man vel navne, at råvarerne formentligt har haft en meget kortere transport og dermed lavere CO2 emission end hvis de er fløjet ind fra Spanien eller Israel. Så der er al mulig grund til at gå efter råvarer der er sæsontypiske. Vælg sæson nedenfor.



For?rsopskrifter

Opskrifterne er baseret på forårets lettere råvarer såsom aparges og friske krydderurter, og derudover er der valgt opskrifter, der er lette og går rigtigt godt til hvidvin eller let og frisk øl.

Sommeropskrifter

Sommeropskrifterne er baseret på alle de fantastiske friske sommer-råvarer, og derudover fokus på grill, is og noget friskt at drikke.

Efter?rsopskrifter

Når sommeren går på hæld er det tid til tungere råvarer. Rodfrugterne og svampene kommer frem, sammen med det mørke øl.

Vinteropskrifter

Vinterens opskrifter er baseret på en række vigtige vinter råvarer som kål og rodfrugter. Det kan godt være sundt selvom det er tungt.